Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Kavkaz

Baku je domaćin Globalnog mirovnog samita

Izvor: Facebook

Svečano otvaranje Globalnog mirovnog samita održano je u Bakuu od strane fondacije Globalnog lanca za mir. Mladi ljudi iz više od 35 zemalja okupili su se u Bakuu kako bi razgovarali o globalnim pitanjima, poslijeratnim mirovnim prilikama i osobnim mirovnim inicijativama te sudjelovali u panelima.

Global Chain of Peace, jedna od vodećih svjetskih nevladinih organizacija, ima za cilj promicati svjetsku kulturu tolerancije, uključenosti i socijalnog mira kroz mlade, diplomate, ambasadore, utjecajne grupe i organizacije u zajednici. Gradovi poput Istanbula, Dubaija i Johannesburga prethodno su bili domaćini samita.

Kamran Zafar i Muhammed Ahmed, osnivači fondacije Globalnog lanca za mir, govorili su o važnosti mira u ovako teškom i ratnom vremenu. Poručili su da svako može doprinijeti izgradnji mira. Također su pozvali na daljnje jačanje saradnje između zemalja regije Južnog Kavkaza i pohvalili ulogu mladih u mirovnom procesu.

Govoreći na svečanosti otvaranja, zastupnik Vugar Iskandarov govorio je o novoj stvarnosti u regiji u postkonfliktnom razdoblju i rekao da je Azerbajdžan uvijek otvoren za mir i doprinosi miru. Dotaknuo se i koraka koje je Azerbajdžan poduzeo da se postigne mir između Azerbajdžana i Armenije i uloge mladih ovdje.

Istraživački novinar Fuad Huseynzadeh govorio je o doprinosu svjetskih medija miru.

Samit će završiti 31. Maja.

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021