Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Američka CIA dodijelila 140 novih pasoša teroristima DAEŠ-a

CIA je u kampovima pripadnika terorističke Kurdistanske radničke stranke (PKK) ispitala najmanje 2.000 terorista DAEŠ-a

CIA je ukupno za 140 terorista DAEŠ-a dodijelila nove identitete, putne isprave i pasoše, kao dio tajne operacije SAD-a kako bi izvukli teroriste iz regije kroz Irak.

CIA je u kampovima koji pripadaju terorističkoj Kurdistanskoj radničkoj partiji (PKK) ispitala najmanje 2.000 terorista DAEŠ-a prije nego što su im odobreni novi identiteti.

Ispitivanja su provedena u posebnim “prostorijama za ispitivanje” koje su uspostavile SAD u Siriji i Iraku, gdje teroriste DAEŠ-a redovito posjećuju francuski, izraelski i britanski obavještajci.

Prostorije su pod snažnim nadzorom vojnika SAD-a, a civilima je zabranjen ulazak jer CIA i dalje ispituje “određene” teroriste DAEŠ-a.

Prema informacijama dobivenim od dnevnog lista Yeni Şafak , lider DAEŠ-a Abu Bakr al-Baghdadi trenutno se nalazi u pritvoru američkih snaga, potvrđujući autentičnost fotografije neuhvatljivog vođe u američkom oklopnom vozilu.

Teroristička skupina DAEŠ trenutno kontrolira samo dva procenta teritorije u Siriji.

U međuvremenu, američka teroristička skupina YPG / PKK kontrolira oko 28 procenata sirijskog teritorija i oko 70 posto naftnih polja u zemlji.

Asadov režim kontrolira oko 60 procenata zemlje, dok oružane anti-režimske i oporbene skupine drže samo oko 10 posto.

Sirija je tek počela izlaziti iz razornog sukoba koji je počeo 2011. godine kada je Assadov režim s neočekivanom žestinom napao demonstrante.

Stotine hiljade civila ubijeno je ili raseljeno u sukobu, uglavnom od zračnih udara režima usmjerenih na područja koja se nalaze u opoziciji.

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021