Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Vijesti

U Libiji uništena dva ruska sistema protuzračne odbrane Pantsir S1

Ruski Pantsir S1 koji su UAE nabavile od Rusije

Vlada Nacionalnog jedinstva (GNA) zvanično je potvrdila da su libijske zračne snage gađale zračnu bazu Al-Watiya, direktnim udarima sa svojim bespilotnim letjelicama, tokom kojih su dva ruska sistema protuzračne odbrane Pantsir S1 potpuno uništena.

Uništene sisteme libijski pučisti dobili su od Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao zaštitu protiv napada bespilotnih letjelica.

Glasnogovornik libijske vojske Muhamed Kanunu rekao je da je prvi Pantsir uništen u subotu nakon tri direktna udara bespilotnih letjelica. Rano u nedjelju, drugi Pantsir je također pogođen u još jednom zračnom napadu.

U izjavi za novinare u subotu, Kanunu je dodao da su mete bespilotnih letjelica bila i tri oklopna vozila, zajedno sa vozilom natovarenim municijom, ističući da je svaka meta, koja predstavlja prijetnju, bilo da se kreće ili miruje, legitimna meta i da će biti uništena bez oklijevanja.

Kanunu je ponovio da “ne postoje crvene linije” i da će se ciljati sve neprijateljske mete usmjerene prema vladinim snagama, bilo gdje u Libiji.

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021