Connect with us

Hi, what are you looking for?

Doček predsjednika Turske u Kataru (Fotografija: T.C. Cumhurbaşkanlığı)

Bliski istok

Turski predsjednik Erdogan doputovao u zvaničnu posjetu Kataru

Turski predsjednik Erdogan će se tokom prve inozemne posjete od početka pandemije COVID-19 u Dohi sastati s katarskim emirom Al Thanijem

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u jednodnevnu zvaničnu posjetu Kataru, što je njegova prva inozemna posjeta od izbijanja pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogana je na aerodromu u Dohi dočekao katarski ministar odbrane Halid bin Muhammed Al Attiyah i drugi katarski i turski zvaničnici.

Katarski emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani primit će Erdogana u palati, a dvojica lidera će razgovarati o nizu bilateralnh i regionalnih tema.

U delegaciji koju Erdogan predvodi u posjeti Kataru su i turski ministar trezora i finansija Berat Albayrak, ministar odbrane Hulusi Akar, šef Direkcije za komunikacije Fahretin Altun, glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin i šef Turske obavještajne službe (MIT) Hakan Fidan.

Izvor: aa.com.tr

Pročitajte još

Vijesti

Šef Visokog državnog vijeća Libije, Khalid Al-Mishri, naglasio je da su Katar i Turska jedine dvije zemlje koje su stale uz Libiju u najtežoj...

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021