Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Odbrana i naoružanje

Turski Aselsan izumio podmornički komunikacijski sistem

Aselsan prvi put u svojoj 40-godišnjoj historiji proizvodi podmornički komunikacijski sistem

Turski obrambeni gigant Aselsan isporučuje telekomunikacijski sistem za novi projekt podmornica nove vrste (NTSP), tvrde turski dužnosnici.

Novi model podmornice tipa 214TN

Ovo je prvi put u svojoj 40-godišnjoj historiji da je Aselsan proizveo podmornički komunikacijski sistem, navodi se u priopćenju koje su u ponedjeljak uputili predstavnici turske odbrambene industrije.

Aselsanovi vojni komunikacijski sistemi dizajnirani su u skladu s zračnim, zemaljskim i morskim platformama kako bi osigurali infrastrukturu za kontinuiranu i sigurnu komunikaciju zvuka i podataka.

Sustav uključuje unutarnje i vanjske podsustave kao i podvodne i površinske komunikacije, uključujući vanjsku komunikaciju, satelitske komunikacijske sisteme i radarske transponderske sustave.

Podsistemi – komutacijskog sistema za komunikaciju, sistem za obradu poruka, sistem međusobnog komuniciranja, telefonski sistem sa zvučnim napajanjem također napreduju.

U okviru projekta, Aselsan će isporučiti šest sustava za elektroničku potporu (ESM) i šest integriranih komunikacijskih i satelitskih komunikacijskih sistema.

Očekuje se da će se podmornice koristiti u turskoj floti od 2021. godine.

Izvor: Yeni Şafak

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021