Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Analize i mišljenja

Sudbina Islama i čovječanstva nalazi se u rukama Turske

Turska se nalazi licem u lice s dvije važne opsade koje će posebno odrediti sudbinu islamskog svijeta i uopšte sudbinu svijeta. Jedna je unutrašnja opsada, a druga vanjska.

Sekularna opsada iznutra

Krenimo najprije s prvom opsadom.

Zapadni imperijalisti su se nastanili u našoj regiji i pretvorili našu regiju u pakao. Turska, zatvorena na Anadolijskom kontinentu, nije se mogla fizički-teritorijalno kolonizirati, već se psihički kolonizirala. Sama je to iznutra učinila i izvela takva razaranja kakva se ni Zapad u svojim kolonijama nije usudio učiniti. Zaustavila je vlastiti civilizacijski uspon!

Turska je gurnuta u zapadnjaštvo i sekularizaciju. Narodu, koji je hiljadu godina bio nosilac islamske civilizacije, nametnut je sekularizam koristeći se “Jakovljevom metodom”, sa ciljem da zamijeni vjeru, nad turskom nacijom koja je stoljećima bila nosilac islamske civilizacije.

Duh zajednice, historija i prošlost, islamski identitet kao izvor prošlosti i kao najveća garancija njene budućnosti, primio je veliki udarac.

Došlo se do tačke gdje je društvo podijeljeno, pojavila su se dva različita društva.

Turski problemi su se umnožavali i postajali slojevitiji: što je Turska više postajala sekularna, to je više etničkog identiteta dolazilo u prvi plan.

Islamski identitet i osjetljivost koji su zajedno držali društvo “Na okupu” korozirali su, zajednički islamski naziv koji je okupljao društvo je rasparčan: isplivalo je Kurdsko pitanje.

Među tim podijeljenim društvenim / kulturnim identitetima, borbe za suverenost vodit će se u narednom razdoblju jer neko je izvršio pripreme za ovo, taj proces je odavno počeo.

Šittska opsada izvana

Druga opsada je sektaška / šiitska opsada izvana.

Ukoliko ne uspijemo razbiti ovu opsadu, sudbina Islama i svih muslimana – kao i sudbina islamskog svijeta, biće prepuštena na milost zapadnim imperijalistima i zlim zavjerama njihovih sluga.

Ovo će skupo koštati i islamski svijet i čovječanstvo – Ne daj Bože!

Opsada izvana zapravo je historijska opsada, u razmjeru koji će tok historije okrenuti naopačke, ovo je pokušaj uspostave šiitsko-perzijskog carstva koje imperijalisti silno nastoje pretvoriti u stvarnost.

Ovaj pokušaj, korak po korak, prelazi u napad na sunitski svijet, koji predstavlja srce islamskog svijeta.

To je porobljavanje i organizovanje nevjerovatnih pokolja-genocida poput onih u Siriji, Iraku i Jemenu.

Kad skrenem pažnju na ova iranska ubistva, stravičnu strategiju i jezive korake koje prave u vezi s kolonijalističkom, imperijalističkom politikom koja služi Zapadu, optužen sam za sektašku analizu.

Nije sektaštvo reći da se naše karte prekrajaju kroz sektaštvo!

To je rušenje igre koja je planirana da u potpunosti otvori put marginalnoj šitskoj sekti koja ne predstavlja Islam i njegov tok.

Njihov cilj je da promijene sunitsku osovinu islamskog svijeta, i time spriječe islamski uspon!

Moramo biti dobro pripremljeni za razbijanje dvostruke opsade!

Turska je zaustavljena sekularizmom. Nakon hiljadu godina nestaje muslimanska Turska koja je bila predstavnik naše civilizacijske misli, koja nam je omogućila da gradimo svjetsku historiju.

Sekularna Turska je projekt čiji je cilj zaustaviti muslimansku Tursku.

To je pokušaj da Tursku navedu da odbaci muslimansku civilizaciju koja je omogućila Turskoj da stoljećima usmjerava svjetsku historiju, i uvuče nas u samouništenje. Kao krajnji rezultat, da spriječi naš historijski marš-uspon.

Islamski svijet se zaustavlja šiitskim napadima, pravi se put Iranu i šiitsko-perzijskom carstvu da dominiraju čitavim arapskim svijetom. Uspostavljaju se temelji velikog sektaškog rata!

Invazija šiitskog svijeta na sunitski svijet, kolaps sunitske kičme, velika je katastrofa čije će posljedice biti krajnje destruktivne i preokrenuti će naopako strukturu muslimanskih društava i tokove historije.

Ukoliko Turska uspije nadvladati sekularnu opsadu koja nas je dovela do zaustavljanja iznutra, i šiitsku opsadu izvana, počet ćemo ponovno graditi i naš region i svjetsku historiju u sljedećem stoljetnom vremenskom okviru.

Stoga moramo ići oprezno i ojačati unutrašnjost u smislu islamskog identiteta sa čijeg aspekta moramo planirati budućnost, te se pripremiti za sretnu budućnost koju možemo obnoviti.

Autor: Yusuf Kaplan

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021