Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Sirijski režim objavio da je zatvorio zračni prostor iznad Sirije

Kako tenzije u Idlibu rastu, sirijska novinska agencija SANA izvijestila je u nedjelju da snage turske vojske oborile dva zrakoplova koja su pripadala Asadovim snagama, a koji su, vjerojatno, bili borbeni avioni.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u nedjelju da ne može garantovati sigurnost turskih aviona koji lete iznad sjevera Sirije, nakon što je Damask prešao na zatvaranje zračnog prostora iznad provincije Idlib.

Sirijski režim je ranije najavio da će oboriti sve letjelice koje uđu unutar sirijskog zračnog prostora na sjeveru.

Identična najava ponovo je uslijedila nakon što se u medije dospjele informacije da su u Idlibu oborena dva režimska aviona, a piloti su uspjeli preživjeti nakon katapultiranja.

Turska vojska za jedan ovakav scenarij odavno je već izvršila pripreme i bez direktnog uplitanja ruske vojske situacija na terenu neće se značajno mijenjati.

Naravno to ne znači da u narednim danima nećemo svjedočiti oborenim bespilotnim letjelicama ili čak avionima turske vojske.

 

Pročitajte još

Vijesti

Bašar el-Assad suočen je s najtežim razdobljem svoje vladavine tijekom devetogodišnjeg građanskog rata u Siriji. Ekonomija Sirije se urušava, raskoli u njegovoj obitelji i...

Vijesti

Glasnogovornik turskog predsjednika u ponedjeljak je osudio napad režima Bashara al-Assada na turske vojnike na sjeverozapadu Sirije, zbog kojih su četiri vojnika stradala, a...

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021