Pokrenut je novi plan Pentagona u Africi: Mete su Kina i EU

Američki Pentagon do nedavno je bio na jednoj velikoj raskrsnici ili možemo reći “nedoumici”, da li od Kine preuzeti kontrolu nad mega projektom “Novi put svile” ili ga uništiti?

Upravo zbog ovoga događa se veliki konflikt širom svijeta, ovaj sukob interesa mogao se vidjeti od Venecuele, preko Afrike, sve do Afganistana i Irana. Ali zadnjih dana stvari su počele da se mijenjaju, Vašington koji je uvidio kako se sa Kinom neće moći dogovoriti oko raspodjele plijena odlučio se za opciju uništenja kineskog projekta.

Odjednom su započeti ulični protesti širom Alžira, Sudana, Eritreje i Džibutija! U zapadnim medijima počelo se govoriti o novom “Arapskom proljeću” u ovim državama.

U centru svega ovoga nalazi se i Turska, ne zaboravite da je sudanski predsjednik Omer El Bešir dao Turskoj otok Sevakin na kojem će biti stacionirana turska vojna baza.

Turska je otvorila vojne baze u Somaliji i Sudanu upravo znajući sve ovo o čemu govorim.

Cilj Pentagona nije samo napraviti pobunu u ovim navedenim državama, meta je i sama Evropa u koju Pentagon namjerava poslati 15 miliona afričkih izbjeglica.

Amerika dok bude uništavala kineski “Novi put svile”, istovremeno cilja i Evropu, države Sredozemlja i Bliski istok da zapali.

Mnoge države Evrope i Bliskog istoka okrenule su leđa americi i dogovorile se sa Kinom, i upravo iz ovoga razloga su meta Pentagona!

Muhamed Bin Salman vam je pravi primjer ovoga, ovih dana govori se o tome kako se Salman “posvađao” sa Amerikom i svi ste bili svjedoci njegovih posjeta Kini i tamošnjih izjava.

Njegovo zbližavanje sa Kinom je prelilo čašu i zbog toga ćete uskoro vidjeti kako će se Amerika obračunati sa saudijskim prijestolonasljednikom.

Porodica Saud se najviše boji protesta širom zemlje, Pentagon je upravo takvo nešto pripremio.

Situacija je kristalno jasna, dok se Afrika bude uništavala iznutra neminovno je to da Evropu zahvate milionski izbjeglički talasi.

Amerika priprema jedan snažan napad kojim će pokidati veze među državama.

Upravo za ovaj cilj je pripreman Aminullah o kojem smo prije govorili kao o novom vođi terorističke organizacije DAEŠ. Njegova uloga je da uz pomoć Ujgurskih muslimana izazove konflikt na relaciji Kina-Turska, upravo ovaj savez ugrožava američki opstanak širom muslimanskog svijeta pa i šire.

Koliko će Pentagon biti uspješan u ovom ratu saznat ćemo vrlo brzo.

Kina u ovom ratu uveliko ovisi o Turskoj, napisali smo jedan tekst detaljno na ovu temu: Ukoliko se Kina ne dogovori sa Turskom, predat će se Americi

Podijelite: