Gdje će se ISIL uskoro ponovo pojaviti? Nije Sirija niti Irak…

Dosta puta smo govorili o tome, Amerika ima puno meta i država na meti ali jedini pravi rival je Kina.

Važni američki predstavnici iz CIA sedmicama su sjedili sa Talibanima za stolom i vodili pregovore oko buduće saradnje u pogledu Kine.

Američki mirotvorci su odjednom odlučili sjesti za sto i dogovoriti primirje sa Talibanima, ali treba da bude jasno da Amerika zasigurno neće poslati desetine hiljada vojnika u državu gdje želi mir.

Kažem to jer u zadnjih 30 godina, gdje su god američki demokratski mirotvorci došli mira nije bilo niti će biti.

Koji su američki ciljevi u pogledu Talibana i Kine?

Pentagon je na pragu pokretanja velikih planova u pogledu Kine ali ima jedan problem, Amerika koja u bilo kojoj državi svijeta može da podigne unutrašnju pobunu među ljudima u Kini je bila bezuspješna.

Sada želi Kini natovariti novi belaj na leđa zvani teroristička organizacija ISIL ili DAEŠ.

Ovih dana smo pisali o tome kako su stotine pa i hiljada terorista DAEŠ-a odjednom nestali iz Sirije, tačnije iz Rake su prebačeni na nepoznatu lokaciju a to je po svemu sudeći Afganistan i Kina.

Ubijeni lider DAEŠ-a sa kojim je čitav svijet upoznat Bagdadi ustvari nije ono čim ga predstavljaju, pravi lider DAEŠ-a je Aminullah kojeg su Talibani držali u zatvoru.

Bagdadi je obična figura koja je potrošena od strane Amerike, dok je za oslobađanje Aminullaha Amerika platila 200 miliona dolara Talibanima.

Aminullah lider terorista ISIL-a u Afganistanu i Kini

Lider DAEŠ-a Aminullah sa drugih 10 komandanata terorističke organizacije “oteti” su na kraju iz zatvora u kojem su se nalazili u jednom afganistanskom selu zarobljeni od Talibana.

To je rezultat transfera od 200 miliona dolara, smanjenili su broj talibanskih zatvorskih stražara i dale mogućnost za američke snage da upadnu i oslobode teroriste.

Talibani su danas jedina teroristička organizacija u svijetu koja nije pod potpunom kontrolom Amerike, amerika je kontrolisala jedan dio organizacije ali ne u potpunosti.

Sve to ukazuje kako se Kina treba pripremiti na borbu protiv DAEŠ-a jer teroristi koji će iz Afganistana ući u Kinu u mnogim regijama napravit će krvoproliće

Mnogi od vas bili su svjedoci propagande Zapadnih medija o tome kako u Kini postoje logori za muslimane, to je tačno naravno ali u ovom slučaju Zapad nastoji mobilizovati muslimane i iskoristiti ih protiv Kine.

DAEŠ je važna organizacija za Američke planove najmanje koliko i sama CIA. DAEŠ kojim Amerika upravlja je sve osvojene teritorije u Siriji i Iraku bez skoro ikakve borbe prepustio teroristima YPG i PYD-a.

Kao što sam prije objasnio, cilj je bio uz pomoć DAEŠ-a stvoriti Kurdistan od sjevera Sirije i Iraka, međutim planovi su propali.

Naredni zadatak DAEŠ-a je u Kini, članovi BlackWater akademije su spremni da se priključe ovoj akciji identično kao što su to učinili u Siriji.

Wahkanski koridor na sjeveroistoku koji spaja Kinu i Afganistan trenutno je pod zaštitom vojnika BlackWatera. Akademija za obuku BlackWatera u Sjevernoj Karolini je počela obuku čak i samih Kineza po svemu sudeći muslimana koji će biti iskorišteni protiv Kine.

Wahkanski koridor koji spaja Kinu i Afganistan pod kontrolom je Talibana

Plan je da mladi Kinezi koji su pobjegli iz Kine ponovo tamo budu vraćeni u sklopu terorističke organizacije DAEŠ kao “oslobodioci” muslimana.

Sam lider DAEŠ-a Aminullah koji liči na jednog kineza govori o tome koliko je amerika detaljno skovala ovaj plan.

Nedavno je direktor američka CIA Gina Haspel objavila kako CIA zapošljava nove agente sa jezičkih govornih područja kineskog, turskog, arapskog i perzijskog jezika.

U prevodu CIA je objavila svoja buduća “ratna područja”, Tursku vidimo kao glavno središte ovih dešavanja. Zbog toga Turska može biti presudan faktor ukoliko povuče pravi potez.

Pravi potez u ovoj situaciji može donijeti stogodišnju pobjedu i spasiti živote miliona muslimana koje Amerika ima u planu da žrtvuje protiv Kine.

Autor: Tarık BaşTürk

Podijelite: