Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Kako je Muhamed Dahlan preko UAE postao ubica islamskog svijeta?

Godine 2006. Dahlan je izručen iz Palestine, kasnije je pristao raditi za MOSSAD u zemljama kao što su Jordan, UAE, Egipat i Saudijska Arabija

Da li ste ikada čuli za ime Muhameda Dahlana?

Muhamed Dahlan je Palestinac kojeg je izraelski Mossad obučavao četri godine. Kasnije je poslat na zadatke u Jordan, Saudijsku Arabiju, Egipat i UAE, naravno od strane Mossada.

Prije pada u ruke izraelskom Mossadu Dahlan je bio pripadnik palestinskog pokreta Fatah, danas ga u tome pokretu nazivaju “Ubicom Bliskog istoka”.

Dahlan je rođen 1978, nakon što je uhapšen od strane Izraela počeo je da uči hebrejski jezik, obučavan je iz sfere gerilske borbe i špijunskih aktivnosti. Dahlan je obučen isto tako posebnim treningom u pogledu “okupacije državne infrastrukture”.

Riječ je o infiltraciji u državne institucije određene države. (Policija, sudstvo, tajne služba, itd)

Muhamed Dahlan je glavni optuženi za trovanje palestinskog predsjednika Yasera Arafata, naravno po nalogu Mossada.

Dahlanovi agenti u 13 zemalja

Izvan Palestine, Muhammed Dahlan vodi nekoliko fondacija s ciljem manipuliranja javnim mnijenjem u 13 zemalja.

Muazzamah al-Jalilah, jedna od zaklada nazvana po njegovoj ženi Jalila Dahlan, provodi aktivnosti koje također služe istoj svrsi.

Njegova ekipa podržava fondacije koje je osnovao George Soroš u zemljama poput Srbije, Ukrajine, Turske, Hrvatske i Francuske.

S godišnjim budžetom od 550 do 600 miliona dolara koje finansira UAE, Dahlan vodi svoju snažnu obavještajnu mrežu koja se sastoji od 3,000 ljudi, uglavnom Palestinaca.

Obavještajna mreža koju je osnovao Dahlan dijeli informacije koje prikuplja s Mossadom (Izraelskom obavještajnom agencijeom).

Glavni organizator Sisijevog državnog udara

Također se kaže da je Dahlan bio jedan od glavnih organizatora vojnog udara, u kojem je svrgnut legalno izabrani predsjednik Egipta, Muhamed Mursi.

Dahlan i njegov tim potrošili su više od 1,5 milijardi dolara na egipatsku vojsku, medije i fondacije civilnog društva.

Bio je odgovoran za promicanje ideje “opiranja muslimanskom bratstvu” u medijima, uz pomoć Nur partije i drugih ljevičarskih organizacija prije državnog udara.

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021