Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Vijesti

MIT razotkrio, Erdogan upozorio predsjednika Tunisa – Vojni udar spriječen!

Predsjednik Tunisa Kais Saied i predsjednik Erdogan

Turska obavještajna služba spriječila je krvavi vojni puč u Tunisu. Nakon što je turski predsjednik Erdogan upozorio predsjednika Tunisa, ispostavilo se da su puč pripremale i finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati.

Turska obavještajna služba koja je zabilježila brojne uspješne operacija u inozemstvu protiv FETO pučista, koji su pokušali izvršiti vojni udar u Turskoj, sada je uspješno spriječila vojni udar u jednoj drugoj državi.

Godinu dana vršene su pripreme za vojni udar u Tunisu

Prema informacijama koje je objavio turski Superhaber, MIT koji je prisutan širom sjeverne Afrike došao je do informacija da grupa visokorangiranih članova vojske Tunisa priprema krvavi vojni puč.

MIT je utvrdio da pripreme za vojni udar, planiranje i finansiranje također pružaju Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE).

MIT je razotkrio plan vojnog udara, Erdogan je upozorio, vojni udar je spriječen

MIT je u svojoj istrazi utvrdio da će Tunis nakon vojnog puča zapasti u unutrašnji haos, i da će se situacija razvijati slično kao u Egiptu i Libiji.

MIT je pratio razvoj situacije i događaje na liniji Tunis, UAE, SAD, Francuska, Alžir i Egipat.

Protiv pučista u Tunisu izvršen prventivni udar!

Nakon što je MIT prikupio i analizirao sve podatke, postalo je jasno da su pripreme za vojni udar, u Tunisu, ušle u finalnu fazu.

Usput predsjednik Erdogan bio je upoznat od strane MIT-a sa svim događajima i fazama pokušaja vojnog udara. Samo dva dana pred sami vojni puč, predsjednik Erdogan putem sigurne telefonske veze obavijestio je predsjednika Tunisa Kaisa Saieda o tome da će se vojni udar dogoditi. Putem sigurnog kurira iz Turske, poslate su detaljne informacije o planovima za vojni udar u Tunisu.

Uhapšene su desetine pučističkih generala

Krvavi pokušaj vojnog puča tako je spriječen u posljednjem trenutku. Desetine generala i stranih državljana koji su se pripremali za državni udar i organizirano djelovali, uhapšeni su.

Spriječen je izvana pripremani i finansirani pokušaj vojnog udara, predsjednik Saied zahvalio se Turskoj zbog toga što je pomogla da se zaštiti izborna volja naroda Tunisa.

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021