Ko je Erdoganov partner Devlet Bahçeli ? Čovjek kojeg je turska duboka država pripremala kao plan C?

Devlet Bahçeli (rođen 1. Januara 1948.) turski političar koji je od 6. Jula 1997. predsjednik Stranke nacionalističkog pokreta (MHP).

Po čemu je poseban ovaj čovjek? Možete li da zamislite političara koji od države nikada u svojoj političkoj karijeri nije uzeo platu?

Od samog početka njegove političke karijere sve je donirano u humanitarne svrhe. Najveći dio novca je doniran šehidskim porodicama poginulih turskih vojnika.

Čak je i dio svoje lične imovine donirao za izgradnju bolnica i nekih drugih državnih ustanova.

Za svoje lične potrebe koristi privatni automobil, dok za državne poslove koristi službeni od države.

Kada je jedan novinar upitao Devlet Bahčelija “Šta je to što vas je navelo da uđete u politiku”, Bahčeli je odgovorio “Borba protiv onih koji žele uništiti ovu državu”.

I tačno tako Bahčeli je svoj život u potpunosti posvetio državi, Bahčeli je za današnjicu pripreman od turske države u sjeni ili duboke države, samo njegovo ime na turskom jeziku “Devlet” u prevodu znači država.

Zašto je baš dobio ime “Devlet”, zašto je posebno pripreman za današnjicu?

Kada god je Turska država zapadala u unutrašnju krizu Devlet Bahčeli je tada upadao u igru i kvario neprijateljske planove.

U Turskoj je poznat kao čovjek iz naroda iza kojeg stoji “Turska duboka država iz sjene”.

I za razliku od ostalih turskih političara, čvrsto rame uz rame stoji sa predsjednikom Erdoganom!

Pročitajte još: Tajni plan turske države u sjeni: U 2019. godini Erdogan se trebao povući, jedan drugi čovjek je trebao preuzeti vlast

Podijelite: