Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Analize i mišljenja

Kako se uvodi Američka “Demokratija”, Pentagon i energetski resursi

Američki Pentagon odavno već koristi terorizam kao krvavo oružje protiv ostatka planete, ona hrani terorističke organizacije, naoružava ih i koristi da napadne druge države.

Onda Amerika započinje globalnu borbu protiv “terorizma”. Sve države koje se ne pridruže američkoj borbi proglašavaju se “pro-terorističkim”.

Amerika regrutuje teroriste u svim svojim bazama širom svijeta, obučava ih i održava sastanke sa njima.

Kasnije koristi ove teroriste protiv države gdje ih je regrutovala, onda optužuje istu državu kako ne daje podršku borbi protiv terorizma i kako ta država sama podržava terorizam.

Kako i zašto se lideri i države kažnjavaju?

Odnosi se na države koje nisu stavile svoje prirodne resurse na raspolaganje i pljačku, Amerika otvoreno počinje prijetiti državama koje tvrde kako polažu pravo na svoje bogatstvo. Automatski otpočinje ekonomski pritisak kroz finansijski sistem.

Nakon toga počinje proces destabilizacije zemlje kroz pokušaje državnog udara, razrješenje sa dužnosti lidera, teroristički napadi, etnički konflikti, ekonomska kriza, sve ovo prate i masovni protesti.

Praksa protiv svih država koje su na meti je uvođenje Ekonomskog embarga. Amerika kreće sa napadima na ekonomije država, kažnjavajući njihove narode. Počinju istrage i pritisci na sve države koje se ne povinuju embargu, sve za američki interes naravno!

U suštini svaka država koja je nacionalizovala naftu i prirodni gas je meta američkog napada.

Amerika prijeti svakoj državi koja odbije da stavi pod američku zaštitu svoje resurse: Naftu, prirodni gas, vodu, zlato, tržišta i ostale resurse.

Amerika tada prijeti ratovima, invazijama, unutrašnjim konfliktima, i atentatima.

Skoro sve države koje su nacionalizovale naftu i prirodni gas bile su meta napada, sve koje su tvrdile kako polažu pravo na svoju naftu i gas su uvučene u KAOS.

Pogledajte Libiju, pogledajte Irak, zar nisu rastrgane na komade?

Kažem skoro sve jer Saudijska Arabija se predala i sada je američki taoc sa opljačkanim bogatstvima.

Amerika koja je uvela sankcije Iranu vrši pritisak na druge države da mu se povinuju. Kasnije uspostavlja svoje paralelne kompanije za Iran kako bi ušao na međunarodno ekonomsko tržište, i provodila svoje operacije.

Ako druge države pokušaju ovo i krenu u saradnju sa Iranom, dožive sudbinu Turske iz 2013.godine, govorimo o pokušaju državnog udara preko sudstva i tužilaštva u Turskoj.

Sada isti scenarijo gledamo u Venecueli, gigantski proizvođač nafte je pod prijetnjom državnog udara, rata i invazije jer je nacionalizovao naftu, nije je učinio dostupnom Americi niti je predao američkim kompanijama.

Venecueli se otvoreno prijeti jer svoje zlato nije učinila dostupnim Americi, niti je dozvolila da Amerika i njene kompanije crpe zlatne rude Venecuele.

Prijete Venecueli zato što nije svoje zlato stavila na tržište pod američkom kontrolom.

Maduro će otići, Guaido će doći, i zlato i nafta će naći svoje “vlasnike”.

Maduro mora otići zato što je Guaido stao na stranu Amerike, UK i Evrope, i zato što su skoro sve južnoameričke države na njihovoj strani.

Zbog toga što je Guaido već predao zlato i naftu u Zapadne ruke, uz to i državno tržište. On je ustvari neko ko je postavljen od Zapadnih država i kompanija.

Amerika je počela sa prijetnjama državama koje podržavaju narod Venecuele, samu državu i njenog lidera Madura i ekonomiju Venecuele koja stavlja svoje zlato na međunarodno tržište.

Amerika tvrdi kako će pokrenuti istragu protiv Turske oko ovog pitanja, isto tako vrši prijeteći pritisak na Rusiju i UAE oko istog pitanja.

Ne radi se tu o politici uopšte već o čistoj “Pljački”.

Ukoliko štitiš tvoje bogatstvo, ako pokušaš da zaštitiš svoju zemlju, ukoliko pokušaš biti kao država “samodovoljan” i pokušaš se usprotiviti protiv toga da te “iskorištavaju”, onda kreće napad na tebe.

Ovaj moderni kolonijalizam traje već stoljećima, ili će opljačkati tu zemlju i uništiti je, ili će postaviti lidera koji njima služi, ili će kazniti cijelu naciju i srušiti je na koljena dok oni budu pljačkali.

Nije li ovo razlog samih napada i na Tursku?

Ovo je očiti pokušaj pljačke Venecuele, imamo zemlju, lidera i narod koji svoje zlato i naftu nisu stavili na raspolaganje Zapadnim državama i kompanijama.

Sve ostalo je prazna priča!

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021