Ko je Eric De Rotšild?

Porodica Rotšild stoljećima je najveća misterija o kojoj postoji vrlo malo informacija u javnosti, ali kolika njihova moć u svijetu u realnosti?

Rotšildi su ti koji žele preko novca srozati američku moć, u svakoj državi su uspostavili nevidljivu vezu sa određenim brojem moćnih porodica koje su njima odane.

Ovih dana američki Pentagon je za metu uzeo pojedina najvažnija imena iz porodice, meta je novac Erica De Rotšilda.

Ko je Eric De Roštild koji je jedan od najvažnijih članova porodice?

Prema nekim obavještajnim izvorima Eric De Rotšild je “Tajni savjetnik” ruske, engleske, francuske, italijanske, holandske, tuniške, iranske, kazakistanske, turkmenistanske, ukupno oko 70 centralnih banka u državama širom svijeta.

Kada kažemo tajni savjetnik, ustvari to je čovjek koji iz “sjene” upravlja novcem u tim državama, mnogi govore da je i njihov stvarni vlasnik.

Eric De Rotšild sa francuskim predsjednikom Emanuleom Makronom

Eric De Rotšild je čovjek koji je svijet upoznao sa figurom Džordža Soroša, koji ga je ekonomski “Podigao” među najbogatije ljude u svijetu, iako su danas na suprotnim stranama.

U Iranu deset najbogatijih porodica je povezano i radi za porodicu Rotšild, svaki finansijski poduhvat koji Iran napravi je zajednička odluka porodice, tačnije bez potpisa Erica De Rotšilda ništa se napraviti ne može.

U središtu ekonomskih sankcija koje imaju za cilj rušenje Irana upravo stoji porodica Rotšild, meta ovih sankcija nije uopšte Iranski režim kako to mnogi misle već moćne iranske porodice koje su povezane sa Rotšildima.

Moć iranskih porodica koje danas u potpunosti kontrolišu državu, američka država u sjeni-Pentagon želi staviti pod svoju kontrolu.

Šta mislite zašto su Evropske države stale uz Iran dok istovremeno Amerika uvodi ekonomske sankcije i prijeti ratom Iranu? Po nalogu porodice Roštild naravno, ko drugi ima takvu moć u Evropi?

Eric De Rotšild je prvi čovjek iz porodice koji je napravio snažne korake protiv američkog dolara, upravo je digitalni novac jedna od njegovih ideja koja za metu ima rušenje američke ekonomije kakvu danas poznajemo.

Pentagon se svim silama protivi uvođenju digitalnog novca jer će to ubrzati nestanak dolara, ali centralne banke mnogih država čekaju naređenje porodice da bi krenule sa prelaskom na digitalni novac.

Upravljati vojskom jedne moćne države je velika moć, to je najveća snaga Amerike. Upravljati centralnom bankom je čak i važnije, to je najveća snaga porodice Rotšild.

Prema nekim izvorima u današnjem svijetu nalazi svega nekoliko državnih-centralnih banaka koji su van direktne kontrole ove porodice.

Autor: Tarık Selçuk BaşTürk

Podijelite: