Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Erdogan kritikovao Bajdenovu izjavu kako je Putin “ubica” i poručio da je neprihvatljiva

Predsjednici Turske i Rusije (FOTO: Kermlin.ru)

Izjava predsjednika Džoa Bajdena upućena ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu je neprimjerna retorika za lidera jedne države, rekao je u petak predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, dodajući da su izjave neprihvatljive

“Putin je učinio što je potrebno dajući vrlo pametan i elegantan odgovor,” poručio je Erdogan, tokom razgovora sa novinarima nakon molitve petak.

Erdoganove primjedbe uslijedile su nakon što je Biden u srijedu nazvao Putina “ubicom”.

“Platit će cijenu”, rekao je Biden za ABC News u intervjuu objavljenom u srijedu. Upitan o kakvim posljedicama se radi, izjavio je: “Uskoro ćete vidjeti.”

U isto vrijeme, Biden je naglasio da “postoje mjesta na kojima nam je obostrani interes zajednička saradnja”, poput obnavljanja Ugovora o smanjenju strateškog naoružanja (START), dodajući da dvojica lidera imaju poznatu historiju.

“Poznajem ga relativno dobro”, rekao je Biden.

“U mom iskustvu najvažnija stvar sa stranim liderima … je samo znati drugog tipa.”

Govoreći o Putinu, Biden je rekao da ne misli da ruski lider ima dušu. Upitan da li smatra da je Putin ubica, odgovorio je da “smatra”.

Putin nije ostavio Bajdena bez odgovora, rekavši u četvrtak da, “Ljudi imaju tendenciju da druge gledaju onako kako oni sebe zapravo vide.”

[custom-related-posts title=”Pročitajte još” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

 

Ruski lider ukazao je na činjenicu da je historija SAD-a ispunjena pokoljem nad indijancima i ropstvom, tvrdeći da je bolno nasljeđe oblikovalo Sjedinjene Države.

“Afroamerikanci su sve do danas suočeni s nepravdom i istrebljivanjem. To traje kroz historiju i danas u SAD-u, odakle dolazi i pokret Crni životi su važni“, rekao je Putin.

“U drugoj osobi uvijek vidimo svoje vlastite osobine i mislimo da je isti kao i mi”, rekao je Putin, prenosi Interfax.

Dodao je da će Rusija nastaviti sarađivati sa SAD-om pod uvjetima koji su za Rusiju korisni.

 

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021