Erdogan je došao u Egipat, Mursi je svrgnut s vlasti! Erdogan se približio Pakistanu, izvršen je državni udar. Erdogan je otišao u Katar, dogodila se kopnena i zračna blokada.

Određene sile ne dozvoljavaju i pod svaku cijenu nastoje spriječiti islamsko ujedinjenje, zbog toga je glavna meta Turska!

Poznato je to da je turski predsjednik Erdogan imao je vrlo bliske odnose sa egipatskim predsjednikom Muhamedom Mursijem, ista situacija je i sa pakistanskim premijerom Navazom Šerifom.

Iako nikada zvanično nije rečeno, ova tri čovjeka udarili su temelje islamskog ujedinjenja ali to se nije moglo dozvoliti.

Prvo je izvršen vojni udar u Egiptu, uklonjen je legalno izabrani predsjednik Muhamed Mursi i vodstvo je preuzeo general Sisi.

Možete vrlo lako pogoditi ko je bio prva osoba koja je čestitala generalu Sisiju nakon uspješnog svrgavanja Mursija, bio je to izraelski predsjednik. Egipat je zahvatio haos!

Pakistanski narod stotinama godina još iz doba Osmanskog carstva oduvijek je održavao bratske veze sa Turskom, to je došlo na takav nivo da se više nije moglo tolerisati.

Erdogan i pakistanski premijer Navaz Šerif

Terorističke organizacija FETO koja je godinama aktivna u Pakistanu izvršila je državni udar preko sudstva u Pakistanu svrgnuvši pakistanskog premijera sa vlasti.

Neko će reći kako se to preko sudstva može izvršiti državni udar? Vrlo jednostavno, FETO vrbuje siromašnu muslimansku djecu širom svijeta i paralelno dok se obrazuju indoktrinira ih protiv određenih meta kao što je predsjednik Erdogan.

Širom Bosne postoje takve fondacije koje pripremaju našu djecu za više ciljeve Cionista, to je ista ona ideologija koja je uništila Hilafet-Osmansko carstvo.

Takav jedan scenariji državnog udara preko sudstva je još 2012. godine pokušan i u Turskoj ali je propao, zbog toga je kasnije došao i vojni udar 15. Jula 2016. godine! Cionisti pokušavaju dok ne postignu svoj cilj, stotinu puta će pokušati i pasti da bi nakon toga uspjeli!

Zašto vam sve ovo govorim?

Danas širom islamskog svijeta dešava se ogromna propaganda protiv Turske, najviše u arapskom svijetu pa onda i na Balkanu među Bošnjacima i Albancima. Nije teško zaključiti, plaše se Turske koja ima snagu i uticaj u islamskom svijetu!

Želim vas navesti da situaciju na Balkanu gledate iz ovoga ugla, šta bi se dogodilo u Bosni sa Bošnjacima ukoliko bi Turska danas napravila ono što je pokušala u Egiptu ili Pakistanu?

Tužno je to što ću vam reći ali za muslimane Balkana trenutačno je najbolje da miruju i da ne privlače pozornost onih koji su žedni muslimanske krvi.

Oni koji su zaustavili Tursku u Egiptu, slično bi napravili u Bosni, možda ne vojnim udarom jer u Bosni to nije moguće ali postoje stotine drugih metoda.

Zar ne vidite kako svi Zapadni mediji govore o novom ratu u Bosni? Paralelno dok nam Srbija i Hrvatska održavaju vojne vježbe na granici, vojne vježbe koje ja vidim kao prijetnju po naš opstanak!

Turska je sve to iskusila u drugim muslimanskim državama i promijenila strategiju! Današnja Turska tamo gdje dolazi prvo će očistiti prijetnje kao Sisi i FETO, tek nakon toga je moguće graditi ekonomske i sve druge veze sa muslimanskim narodima i državama.

Jedna ovakva prijetnja u Bosni je upravo Srbija ali i unutrašnji političari koji su marionete Zapada. Bez da se Srbija stavi pod kontrolu, nema mira u Bosni.

Uticaj Turske, Irana i Saudijske Arabije među muslimanima Balkana

Kada ste čuli iz neke Evropske države da se protive širenju perzijskog “Šiizma” u Evropi? Ili kada ste čuli da se neka evropska država protivi širenju onog što propagira Saudijska Arabija? Ali od Njemačke, Austrije i drugih evropskih država možete vidjeti i čuti kako mrze Tursku! Zašto je to tako?

Moja teorija je da ono što danas predstavljaju Saudijska Arabija i Iran uvodi muslimane u konflikte i međusobne ratove, dok je Turska jedina ta koja ima snagu i potencijal da ujedini islamski svijet. Svi to jasno možete vidjeti, da li Saudijska Arabija može ili uopšte da li pokušava ujediniti bilo šta? Ne! Čak ni Arape kada je u pitanju Palestina!

Da li Iran može ujediniti bilo koga? Oni koji su odbacivali pravedne Halife, koji su tvrdili kako je Kur’an nepotpun nikada nikog ujediniti neće moći! Ostaje samo Turska koja je tehnološki i na svakom drugom polju napredovala, to je ono što muči Imperijaliste!

Zapad ne želi produktivne i tehnološki napredne muslimane, koji sami proizvode, koji ne mole Zapad za tehnologiju! Zapad hoće one koji će puniti Zapadne kase stotinama milijardi dolara!

Zapad želi kontrolu nad muslimanima, želi Saudijsku Arabiju i Iran uz pomoć kojih uvijek može pokrenuti krvavi među-muslimanski sukob!

Zato uvijek govorim, kao muslimanski svijet nemamo taj luksuz da izgubimo Tursku! Tursku, koja jedina može zaustaviti ove tamne oblake koji su se nadvili nad glavama muslimanskih naroda.

Podijelite: