Povežite se sa nama

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Amerika pomogla teroristima DAEŠ-a da iz Deir ez-Zora pređu na drugu lokaciju

Američka strategija ratova širom svijeta je jednostavna, stvoriti terorističku organizaciju kao izgovor za slanje američke vojske koja će “počistiti” teroriste. Upravo ovaj princip je primijenjen u Afganistanu, Iraku a sada i Siriji, inače da nije terorista koje bi Amerika opravdanje izmislila za vojnu okupaciju muslimanskih država i njihove nafte?

Jedan dio terorista je prebačen iz Deir ez-Zora u Haseku, dok se drugima ne zna tačna lokacija.

Slična igra dogodila se kada je Pentagon 2017. godine organizovao bijeg stotina terorista DAEŠ-a iz Rakke, ujedno to je bio dogovor u kojem je Amerika posredovala između PYD/PKK terorista i DAEŠ-a.

Čak je i Britanski BBC pisao o “Prljavoj tajni Rakke” razotkrivajući tajni dogovor o transportu DAEŠ terorista iz Rakke, tada smo mi čak i video snimke tog događaja objavili.

U realnosti je vrlo upitno koliko se u stvarnosti danas događaju borbe između terorističkih organizacija YPG i DAEŠ u Siriji, sve djeluje kao jedna predstava za ubijanje nedužnih civila od strane ove dvije organizacije terorista.

Kako se DAEŠ na američki nagovor povlači iz naftom bogatih predjela Sirije, tako kurdske jedinice uz podršku Zapadne koalicije napreduju.

Sva autorska prava pripadaju portalu Nova zora © 2021