Američki plan podjele evropskih država, glavne mete: Belgija, Njemačka, Italija, Španija

Stari prijatelj i advokat predsjednika Trumpa Michael Cohen ponovo je na sceni, bez obzira na njihovo dugogodišnje prijateljstvo Cohen je američkom tužiocu Robertu Mulleru predao nekoliko snimaka koji bi mogli kompromitovati Trumpa. Cohen navodno posjeduje preko 200 snimaka kompromitirajućeg materijala o sadašnjem američkom predsjedniku.

Ali glavno pitanje je: Pored toliko dokaza o predsjedniku Trumpu zašto ga američki Pentagon još uvijek nije skinuo s vlasti?
Dok se sve to događalo Trump je za metu uzeo Njemačku i njene najveće proizvođače u autoindustriji, poručio im je kako “u Ameriku niko ne može doći i prodavati automobile više”. Kao da snimci i kasete koje posjeduje Pentagon primoravaju Trumpa na poslušnost.

Šta se krije iza američke objave ekonomskog rata Evropi?

Amerika je danas na četri kontinenta u stanju rata, bez sumnje najveći će biti usmjeren protiv Evrope zato što je američko-evropski dogovor propao.

Rat koji je godinama vođen u tajnosti, danas izlazi na svjetlo dana.
Američki plan podjele evropskih država koji je star oko desetak godina u 2019. godini ponovo je aktiviran.

Pored Pentagona, CIA i NASA, na ovom projektu rade i druge američki tajne službe: Defense intelligence agency, National Geo-special intelligence agency, National Reconnaissance office i Army’s military intelligence.

Prva meta ovog plana je Belgija, iako mala zemlja možemo reći da je u evropskom srcu glavna “arterija”, centar Evropske unije i NATO saveza.

U Belgiji flamanci koji govore flamanskim jezikom žele da se izdvoje iz ove države, dok valonci isto tako prave svoje planove o raspadu Belgije.
Država za koju svi misle kako je sastavljena iz dva dijela mogla bi se uskoro raspasti na čak tri manje državice.


Flamanska regija Belgije

Kada se Trump posvađao sa kancelarkom Merkel, Njemačka je uključena u ove planove Pentagona. Jedan od najbogatijih njemačkih federalnih država je Bavarska, da bi se Bavarska izdvojila iz Njemačke Amerika poduzima određene korake.

Bavarska federalna država

Službeno ime države je “Freistaat Bayern” ili “Slobodna država Bavarska”, Bavarska kao temelj njemačke ekonomije je dio najvećeg američkog plana.
U planovima Pentagona naravno nisu samo Belgija i Njemačka, meta je i Španija uz Katalonce i Baske, velika mogućnost je da će se Španija raspasti na 3 djela.

Početak razlaza između Ujedinjenog Kraljevstva i Škotske biće Brexit, Brexit će donijeti kraj tri stoljeća starom Ujedinjenom kraljevstvu.

U Italiji je slična situacija, Veneto na sjeveru Italije već 40 godina sanja o nezavisnosti, zbog toga je Steve Bannon glavni čovjek američke države u sjeni sedmice provodio širom Italije.

Pokreti za nezavisnost u Italiji


Cilj plana je da se Evropa stavi pod američku kontrolu i ujedno da se spriječi partnerstvo sa Kinom, ujedno će nestati mogućnost da se evropske zemlje približe Rusiji.

Steve Bannon je italijanskoj vladi objasnio ovaj plan, ujedno to je vlada čiji je zadatak da podijeli Italiju. Ali za podjelu Italije u nekoliko narednih godina, potrebno je da Italija napusti Evropsku uniju kao prvi korak.

Vidjeli ste sličnu ulogu kod Aleksandra Vučića kada je Kosovo u pitanju, Vučić je dobio zadatak da u ime Srbije dovrši sa priznavanjem Kosova.

Zašto bi evropske regije poput Bavarske i Veneto pristale na jedan ovakav plan? Odgovor je jednostavan, izaći će daleko bogatije iz država čiju ekonomiju na leđima nose.


Prema nekim pokazateljima Bavarska uzima udio od skoro 50% procenata njemačke ekonomije, “Zašto da Bavarska radi dok drugi ubiru plodove tog rada” moto je pod kojim će otcjepljenje krenuti.

Njemačka zato što je uvidjela ovu prijetnju pokrenula je projekat “Evropske vojske” ili PESCO-a o kojem smo nešto ranije pisali.
Ali Francuska baš nije dala punu podršku njemačkim zahtjevima, ukoliko dođe do podjele Njemačke Francuska je ta koja će preuzeti liderstvo u uniji.

Balkan nije pošteđen ovog plana, ovih dana gledamo finalne pregovore o srbijanskom priznanju Kosova i ujedno u centar pažnje dolazi manji BH entitet republika srpska kao novo žarište.

Ima li Pentagon potrebu da rasparčava ionako krhku BiH koja je već pod njihovom kontrolom? Ostaje da se vidi, ali po svim izgledima Amerika ide u tom smjeru. Prije nekoliko godina sadašnja predsjednica manjeg BH entiteta Željka Cvijanović sastala se u ime Dodika sa Steve Bannonom.

Steve Bannon i Željka Cvijanović

Vratimo li se na onu Dodikovu izjavu “Kako čeka pogodno vrijeme i kako će ono doći”, možemo zaključiti da je on upoznat sa tim američkim planovima i da im služi. Amerika to čini naravno zbog lične koristi i interesa, kao i na Kosovu i Crnoj Gori.

Podijelite: